torsdag, juli 03, 2008

hej igen

hemma nu igen från klipporna, men dock var molnen högst tillfälliga och försvann så fort jag bloggade och tog beslutet att åka hem, men stannade lite till. Helt underbart, cyklade sen en halvtimme senare och mötte upp Niklas vid Lidingöbanan. Sen visade jag honom hur man servar bil inför semester, vi kollade motoroljan, fyllde på med spolarvätska, kollade lysena :) Igår tankade vi, men glömde kolla lufttrycken i däcken, så imon får jag göra det, sen är vi redo att bila lite i Suomi. Färjan åker 20:10 imonkväll konstaterade vi nyss. Niklas får packa ikväll då han jobbar imon men jag orkar inte, fixar packningen imon ist. Ska istället surfa lite på vikingline.se och kolla vad jag kan shoppa för roliga sminkprodukter ombord :)

Oj, kom nyss på att jag glömde skriva om helgen i gbg. Det var himla bra. I fredags kom jag fram 20:30 och träffade Maria och Anso för en afterwork på Hotell Avalon. Var jättekul att få babbla igenom allt som hänt i våra liv. Saknar mina ICA-vänner. Sen tog jag bussen till brorsan i Tuve och satt uppe en stund o kikade på lille " Benji-man". Han sov mest, men var söt ändå, så liten.
På lördag träffade jag en mäklare och bestämde att jag ska anlita henne för uppdrag att sälja min lägenhet i början på aug. Hon verkade trevlig. Sen åkte jag vidare och träffade Suvi, en av mina äldsta vänner, ååh så kul att träffa henne igen. Fick se hennes lilla bebis också, jättesöt.
På lördagkväll var det tjejmiddag i Kärna, bilder finns på Karins blogg,
här (orkade inte lägga upp dom en gång till när Karin redan hunnit lägga upp dom)! Otroligt god mat och bästa sällskapet. Vi fick himla fin kväll också så vi kunde sitta ute i trädgården o mingla lite o se på när Karin grillade åt oss :D Tack tjejer för riktigt bra kväll! Vem står på tur för nästa tjejmiddag? :)
På söndag hände inte så mkt. Vi packade bilen o begav oss iväg mot sthlm vid 14-tiden och var väl framme på Lidingö strax efter kl 20. Vi åt thaimat som Niklas köpt hem och slappade. På måndag var jag ju ledig så jag kunde åka med brorsan o c/o på en liten stradstur. Vi gick runt på gamla stan, lunchade vid kungsträdgården och fikade till sist på NK innan de sen skulle ta sig iväg till VikingLine-terminalen för att hinna till färjan till Åbo. På tisdag kom nästa bror med tillhörande familj. Men de hann inte komma o fika hemma hos oss så jag fick ta bilen och åka mot ropsten med min fika jag förberett. Så vi stod o fikade vid Jet-macken i solen o det var himla trevligt det med. Sen åkte dom oxå mot terminalen och mot Åbo. Nu är det bara jag o Niklas som saknas, men på lördagkväll är hela familjen samlad på landet i Suolijärvi igen, och förhoppmningsvis orkar sig även farmor dit på lite semester, annars får vi hänga hos henne i Puolanka.

Om jag inte hinner blogga innan avfärd imorgon säger jag härmed: Heippa! Och trevlig sommar igen, hemma på svensk mark kvällen den 13 juli igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Välkomna hem igen! Hoppas ni har haft en underbar semester! Vi kom hem i förrgår och skall börja jobba imorgon igen men är ledig v. 32 igen så det ska bli skönt. Ska bli trevligt att jobba också även om det är lite segt att de flesta börjar sin semester först nu. Men vi har å andra sidan varit i USA och Karibien i 3 veckor så det känns bra ändå. Vår semester har varit helt underbar! Den bästa någonsin! Så himla mycket att se och göra! Kan verkligen rekommendera dig/er att åka dit!

Har du någon mer semester kvar nu? När börjar du jobba igen? Planer på att komma till gbg inom den närmaste tiden?

Må så gott!

Kramar från kusin Hanna :)

Mirja sa...

Jag kommer till gbg första helgen i aug, och då vill jag träffa dig över en fika eller nåt så får du berätta ALLT om eran semestertripp till det stora äpplet etc :) KRAM