söndag, december 12, 2010

hemligheten bakom succé lussebullar

Detta recept utgick jag ifrån, men tror i stort sett vilket grundrecept som helst fungerar lika bra. Sen finns det 3 hemligheter för det där extra saftiga och goda resultatet.

1. Hacka sönder saffran med strösocker och en skvätt alkhol i en mortel innan det ska blandas i degspadet. Sockret gör sönder saffranet i små smulor och alkholen drar ut all smak ur saffranet.
2. Smält ej smöret utan gör små bitar av rumstempererat mjukt smör och klicka i degen samtidigt med det första mjölet.
3. Lägg russinen i blöt vid start av bakning. Blöta russin kommer inte att dra till sig av degvätskan i bullarna vid gräddning.


52 st jäkla lussekatter! Nu har vi till en hel armé. Alla som vill är välkomna på lussebullsfika hos oss närsom! Fast inte imon, torsdag eller fredag för då jobbar jag (men då är förvisso Niklas hemma). Ska bli riktigt roligt att få åka in till nya jobbet imon förresten!


Såhär liten var förresten Silas förra vid årets lussebullsbak. Minns ni? Denna pyjamas var i storlek 50! Fatta! Nu har han 80!

2 kommentarer:

Eskimo sa...

Men åh <3 skicka hit några!
Vad söt Silas är.. och var :) Känns så galet overkligt att vi snart har en sån därn här.. fast inte vid lussebullarna.

emelie sa...

Men vilken söt son du har:) Min son heter också Silas. Dom e ju nästan födda samtidigt:)
God fortsättning=)