onsdag, juli 15, 2009

imorgon kvar

Sista dagen imon på jobbet, sen är jag ledig i hela 3 veckor! Gööött! Sen jobba några veckor till så länge jag orkar, sen hem igen - en lång hemmavistelse.. med ny familjemedlem! Hihi!

Känns så knasigt att vi ska ha en egen bebis hemma hos oss, som bor hos oss (?). Alltid liksom? Eller nja, de närmsta 18 åren iaf. Undrar hur det blir med en bebis egentligen? Byta blöja, uhh, hoppas de visar oss på BB sen hur man gör, och amma.. Åhh, så mkt saker att tänka på, hur vet man vad man ska göra hela tiden? När bebis gråter utan att vara hungrig eller ha bajs i blöjan? Och det där med kläder? Hur vet man hur bebis ska kläs? Och hur många bodys sölar de ner på en dag eg? Vi har ju inte så många.. om de sölar ner 3 st (vilket jag tror kan vara realistiskt?) på en dag och vi har 6 st betyder det att vi måste tvätta minst varannan dag? Ohh, nu tvättar vi en gång i månaden.. vi måste nog införskaffa oss en tvättmaskin i lägenheten ändå.. Hur mår jag efter snittet, hur läker den? Hur länge dröjer det innan jag kan börja bära upp tyngre saker? Klarar jag av att bära upp bebis, liggvagn, babysitter, uppför 2 trappor utan att svimma? Kommer vi att få hjälp och avlastning av familj eller vänner? Eller tycker dom bara att vi bor för långt bort och hälsar på oss lika sällan som nu? Ja, tusen och åter tusen frågor och funderingar men jag hoppas allt faller på plats inom sin tid. Tur att jag har Niklas som jag får dela mina funderingar och tankar med.. som förstår och stöttar och hela tiden finns där vid min sida, min stora stöttepelare, snart världens bästa pappa!


Det här är så stort för oss och vi kommer verkligen göra allt som står i vår makt för att bebis ska få bästa förutsättningarna för en trygg och fin barndom! Det lovar vi dig vår bebis! Vi kommer att klara av allt vi tre!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kom hit till oss så ska jag passa ert lilla kryp var och varannan dag om du vill!!

Och om ni envisas med att stanna kvar där uppe i hufvudstaden så får du stå ut med mindre bäbispassning- men något besök då och då istället!

Puss

Mirja sa...

Man får ju inte lämna anonyma inlägg! Gaah! Särskilt inte när man ställer upp med barnpassning var och varannan dag hehe!

Linnéa sa...

ja men du, tänk dig att vara själv med allt detta! ingen att dela det med, varken det roliga eller jobbiga. nej tur för oss att vi har våra fina killar!

Therese sa...

Oj shit. Tvättar ni verkligen bara 1 gång/månad???? :O

Det kommer gå finfint ska du se. Man kommer på sen hur allt ska göras. =)

Tant grön sa...

När var det du skulle till Göteborg? Om du åker här förbi är du/ni välkomna hit! Och du, det löser sig. Vi provade oss fram för att se vilket det kunde vara när Arvid skrek. Var det inte att han var hungrig så kollade vi blöjan och var det inte det så kunde det vara närhet han ville ha. Men barn är ju olika men det är några små tips iaf. Kram Monica

Mirja sa...

Linnéa: Ja vi är verkligen lyckligt lottade som får de bästa papporna till våra bebisar :)

Tessan: Japps, ibland har man fördel av enormt mkt kläder! Typ med exempelvis 40 par trosor/strumpor och 100 linnen skulle jag i praktiken klara av ännu längre tid än en månad, men det är då våra två tvättkorgar börjar svälla över..

Monica: Tack för inbjudan, 28/7 åker vi till gbg. Jag hör av mig närmare vilken rutt vi tar sen men hade varit riktigt kul att köra förbi er och säga hej :)